Povijest

Povijest

9 siječnja, 2014

NATJECANJA PRIJE OSNUTKA HRVATSKOG POWERLIFTING SAVEZA

 

Pod ovim naslovom nastojat ćemo arhivirati svojevrsnu povijest hrvatskog powerliftinga. Kako ćemo skupljati materijal tako ćemo objavljivati izvješća s natjecanja, rezultate i sve zanimljivosti na koje naiđemo.

GPC EUROPSKO PRVENSTVO, SLOVENIJA, BLED 14.05.-19.05.2012.

14. i 15. svibnja 2012. na Bledskom jezeru povjesni su datum za hrvatski powerlifting. Tih dana predstavnici Hrvatske po prvi puta su nastupalli kolektivno na jednom velikom međunarodnom natjecanju. Prvenstvo starog kontinenta GPC powerlifting federacije pružilo je zanimljvo nadmetanje i borbu za medalje. Naši predstavnici vratili su se s ukupno 6 zlatnih, 6 srebrnih i 2 brončane medalje osvojenih u powerliftingu i potisku s klupe. Osim toga, rušeni su i europski i svjetski rekordi GPC federacije. Hrvoje Sirovec rušio je svjetske rekorde u čučnju i potisku s klupe, a Željko Biondić u čučnju. Ekipno smo zauzeli četvrto mjesto u bench pressu i treće u powerliftingu(koje je isprva bilo četvrto pogreškom pri obračunu bodova).

Iz medija
Rezultati

GPC BALKANSKO PRVENSTVO, SLOVENIJA, BLED 31.03.2012.

31.03.2012. na Bledskom jezeru, u Sloveniji, održano je prvo regionalno powerlifting natjecanje koje je ujedno za hrvatske natjecatelje bilo i izlučno za Europsko prvenstvo koje će održati u svibnju. Budući da nacionalni powerlifting savez nije još bio službeno osnovan ovo natjecanje je bilo jedinstvena prilika da se stupi na međunarodnu scenu i da se utabaju staze za buduće natjecatelju. Hrvatsku ekspediciji činilo je 9 dizača. Ostvareni su više nego dobri rezulati, svi su se kvalificirali i dobili pozivnicu za europsku powelrifting smotru.

Iz medija
Rezultati

WPC TURNIR SLOVENIJA, ŽALEC, 27.11.2011.

U malom slovenskom mjestu Žalec održan je međunarodni turnir po WPC pravilima. Nastupili su naši natjecatelji i ostvarili dobre rezulate i priv iskorak u natjecanjima po WPC pravilima.

Rezultati

GPC SLOVENIA OPEN RAW, TRŽIČ, 26.03.2011.

Ovo natjecanje predstavlja prvi nastup hrvatskih predstavnika na nekom natjecanju po pravilima GPC powerlifting federacije. Novinarsko izvješće Teretanavijesti.