Powerlifting u Hrvatskoj

povijest powerlifting natjecanja u Hrvatskoj 1991.-2016.

U ovoj knjizi obuhvaćena je povijest powerliftinga u Hrvatskoj, od prvih dana devedesetih godina, preko pionirskih pokušaja stvaranja powerlifting scene početkom stoljeća, pa sve do institucionalizacije powerliftinga i konačnog afirmiranja ovog sporta u društvu..

Hrvatski powerlifting – povijest

Knjiga sadrži izvješća s natjecanja, detaljne analizu događanja na sportskoj sceni ali i onih izvan kulise. Sadrži sve rezultate međunarodnih natjecanja naših sportaša, rezultate onih natjecanja koja su možda i zaboravljena. Što se tiče rezultata natjecanja detaljno su spomenuti rezultati onih natjecanja koja nisu bila elektronski popraćena i koja nisu bila održana u Hrvatskoj. Na taj način ostat će evidentirana kroz ovu knjigu. Detaljni rezultati natjecanja nalaze se u elektronskom formatu koje možete downloadati preko linka navedenog u knjizi.
Tijek pisanja je kroz kronologiju događaja, od prvog nastupa jednog hrvatskog powerliftera 1991. pa sve do zadnjih natjecanja u prosincu 2016.

Ovo je prva i jedina knjiga o powerliftingu uopće u Hrvatskoj, na hrvatskom jeziku i sadrži preko 220 stranica. A kako je iz oblasti povijesti sporta njen značaj je time veći što je svojevrsni dokument vremena za buduće naraštaje powerliftera i sve one kojima su teretanski sportovi ili rekreacija ili stil života.

Knjigu možete kupiti u webshopu Strength-Q.

powerlifting-u-hrvatskoj